360 fokos teljesítményértékelés

Teljesítményértékelés rendszerünk az éves teljesítményértékelési beszélgetés alapjául szolgál. A kérdőív lehetőséget nyújt a többszintű, 180-360°-os értékeléshez, amely egyrészt visszajelzést ad az érintett munkatárs számára éves munkájáról, másrészt meghatározhatóvá válnak a szükséges fejlesztések és képzések. A teljesítményértékelés során mérjük a célkitűzések teljesülését, a vezetői és munkaköri kompetenciák megnyilvánulásának mértékét, és kialakítható az egyénre szabott fejlesztési terv. A kérdőív különböző, vállalatra, munkakörre szabott kompetenciákat vizsgál. Választ keres arra, hogy a résztvevők képességeinek, a munkához való hozzáállásuknak speciális mintázata hogyan illeszkedik munkakörükhöz. A teljesítményértékeléshez használt kérdőív kitűnő kiegészítést jelent a kiválasztási folyamathoz.

A megvalósítás menete

  • Interjú a vezetőkkel az adott munkaköri feladatok és teljesítéséhez szükséges készségek, kompetenciák meghatározása céljából.
  • Kérdőív szerkesztése - A munkakörökhöz tartozó alapkompetenciák skálázott viselkedéses megnyilvánulását leíró 5 mondatot tartalmazó kérdőívek szerkesztése. Az értékelést végzőknek e mondatok közül kell választani. Ily módon a mindennapokban megnyilvánuló viselkedést leíró mondatokból könnyebben és a valóságot nagyobb pontossággal leíró állítás választható ki.
  • A vizsgált és vizsgálandó személyek körének meghatározása
  • Kérdőív kitöltése
  • Kérdőív kiértékelése grafikus formában, amely alapja a fentiekben részletezett vezető-beosztott beszélgetésnek

 

 

 

 

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre

Aktuális képzések

Mediátor alapképzés
Időpont: egyeztetett időpontban

Haladó mediátor képzés

Időpont: egyeztetett időpontban

Továbbképzés mediátoroknak
Képzés 1.: egyeztetett időpontban
Képzés 2.: egyeztetett időpontban

Szupervízió
Időpont: egyeztetett időpontban

Szakmai cikkek

A párbeszéd művészete és a mediáció jövője
Papp Tímea, Lege Artis.

Miért fontos a megbeszélés?
Papp Tímea, Lege Artis.