HR audit

A kis és középvállalkozások talpon maradásának és fejlődésének nélkülözhetetlen feltétele a megfelelő emberi erőforrás menedzsment. Számukra ez még fontosabb, mint a nagyvállalatok vagy multinacionális cégek esetében. Gyakran egy-egy pozícióban többféle feladatot is el kell látni, amire a megfelelő személy megtalálása, és a cégnél tartása a zökkenőmentes működés alappillére. Kis- és középvállalkozásnál az együttműködésnek, az információáramlásnak és a legtöbb folyamatnak nincs kidőlgozott, írásban rögzített menete, csak az ott dolgozók lehetőségein, belső motivációján, személyiségén és tapasztalatain múlik.

A cégműködés hatékonyságát vizsgáló eszközeink:

  • Személyes interjúk
  • Vezetői teljesítményértékelés
  • On-the-job coaching
  • Csoportműködés-vizsgálat
  • Munkahelyi elégedettségvizsgálat

A felmérés során megismerjük a dolgozók véleményét, megvizsgáljuk értékhierarchiájukat, teljesítményükkel kapcsolatos elvárásaikat, interperszonális hálózatukat és konfliktuskezelési módjaikat. Ezek alapján készítjük el átfogó tanulmányunkat, javaslatunkat.

A HR audit az eredmények visszajelzésével zárul, melyben a cég és a benne dolgozó munkatársak erősségeit és fejlesztendő területeit foglaljuk össze valamint javaslatot teszünk a felmerült problémák megoldására.


Iratkozzon fel hírlevelünkre

Aktuális képzések

Mediátor alapképzés
Időpont: egyeztetett időpontban

Haladó mediátor képzés

Időpont: egyeztetett időpontban

Továbbképzés mediátoroknak
Képzés 1.: egyeztetett időpontban
Képzés 2.: egyeztetett időpontban

Szupervízió
Időpont: egyeztetett időpontban

Szakmai cikkek

A párbeszéd művészete és a mediáció jövője
Papp Tímea, Lege Artis.

Miért fontos a megbeszélés?
Papp Tímea, Lege Artis.