Munkatársaink

Lovas Zsuzsa

ügyvezető
e-mail: lovas.zsuzsa@legeartis.hu


Pályafutásom első éveiben klinikus pszichológusként elsajátítottam a diagnóziskészítést, az interjú, az anamnézis és tesztek felvételét és értékelését.
Egyéni és csoportterápiás módszerek széles skáláját használtam.
A Lege Artis megalapítása óta pszichoterápiás tapasztalataimat, az emberről és az emberi kapcsolatokról szerzett tudásomat a szervezetek életében hasznosítom. Kommunikációs, konfliktuskezelő és csapatépítő tréningeket vezetek. Coach-ként a vezető és a cég eredményességét a személyes tudatosság fejlesztésén keresztül érem el.
Outplacement-programok kidolgozásában és lebonyolításában vettem részt, pszichológiai tanácsadást végeztem, és tréningeket vezettem a veszteségek feldolgozására és új viselkedési stratégiák kialakításra.
Speciális szakterületem a konfliktuskezelés. 1996-ben az Egyesült Államokban mediációs képzettséget szereztem. Azóta folytatok mediációs tevékenységet, és mediációs tréningeket, előadásokat tartok ügyvédek, bírók, üzletemberek és családvédelmi szakemberek számára. Tapasztalataimat családi, iskolai, környezetvédelmi és üzleti mediáció területén szereztem.
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bejegyzett mediátora, az Országos Mediációs Egyesület kiképző trénere vagyok.


Virág András

vezető tréner, társcégünk a HKK Kft. ügyvezető igazgatója; e-mail: virag.andras@legeartis.hu


1974-ben fizikus diplomát szereztem az ELTE-n. Ezt követően több évig számítógépes képfeldolgozás, majd számítógépes folyamatirányítás területén fejlesztőként és üzemeltetésvezetőként dolgoztam. Ez után tizenkét éven keresztül külföldi tulajdonú bankok banküzemért felelős ügyvezető igazgatója voltam.
Pályám során mindig nagy jelentőséget tulajdonítottam az egyénnek és az egyéniségek szerepének. Ebben segített azon adottságom, hogy könnyen szót értek kollégáimmal, és a kitűzött cél felé motiválni, irányítani tudom őket.
Lovas Zsuzsával alapított cégünk küldetését magaménak tartom. Menedzseri tapasztalataimat, tudásomat e célok megvalósítására fordítom. A Humán Kompetencia Központ (HKK) a Lege Artis célkitűzéseit magáénak vallva, különösen az emberi erőforrás területén felmerülő feladatokban vállal szerepet.
2003 óta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által jegyzett mediátor vagyok.

 

Papp Tímea

HR-tanácsadó, tréner
e-mail: papp.timea@legeartis.hu

Egyetemi tanulmányaimat a bölcsészettudományi kar történelem-angol szakán végeztem. Rövid középiskolai oktatatói munkám, és gyermekeim születése után könyvtárosként helyezkedtem el. A 90-es években ismerkedtem meg a mediációval. Ezt a tudásomat a Rómában töltött 9 év alatt sikerrel továbbfejlesztettem.

Személyes visszailleszkedésemben segítséget jelentett, hogy nem szakadt meg munkakapcsolatom a Lege Artis-szal.

Mivel fontosnak tartom azt a megközelítést és erőfeszítést, amit a Lege Artis a mediáció megismertetése és alkalmazása terén kifejt, örömmel vettem felkérésüket a folyamatos együttműködésre. Meggyőződtem arról, hogy amit oktatnak, arra a ma emberének még nagyobb szüksége van, mint, ahogy azt a korábban gondoltam. Megsokasodtak ugyanis a kibeszéletlen, megoldhatatlannak tűnő problémák az élet minden terén, és egyértelművé vált számomra, hogy eszközt kell adni az emberek kezébe ahhoz, hogy a mások problémáit is meghallva jó döntéseket tudjanak hozni.

Nagy örömömre 2009 szeptemberében külső támogatóként bekerülhettem a Lege Artis csapatába. Az egyik feladatom angol és olasz nyelvű, egyre növekvő mediációs irodalmat figyeljem, és az itthon hasznosítható témákat bevonjam munkánk továbbfejlesztésébe, emellett alkalmanként a felmerülő szervezési és képzési feladatokban is részt veszek.


Iratkozzon fel hírlevelünkre

Aktuális képzések

Mediátor alapképzés
Időpont: egyeztetett időpontban

Haladó mediátor képzés

Időpont: egyeztetett időpontban

Továbbképzés mediátoroknak
Képzés 1.: egyeztetett időpontban
Képzés 2.: egyeztetett időpontban

Szupervízió
Időpont: egyeztetett időpontban

Szakmai cikkek

A párbeszéd művészete és a mediáció jövője
Papp Tímea, Lege Artis.

Miért fontos a megbeszélés?
Papp Tímea, Lege Artis.